Els nostres productes són sostenibles i no tòxics

Com funcionen els neutralitzadors d’olors?

Especialistes en l’eliminació d'olors

Tecnologia de neutralització d’olors

La neutralització d’olors s’aconsegueix mitjançant la interacció dels agents actius que, en contactar amb les molècules causants de les males olors, redueixen eficaçment la incomoditat olfactiva.

Segons el medi on es trobi la font de l’olor, es farà servir tecnologia de nebulització, micronització, polvorització o evaporació.

Un cop els agents actius neutralitzadors entren en contacte amb les molècules causants de les males olors, es produeixen mecanismes d’acció que les converteixen en compostos no volàtils o inodors.

Funcionament

Diagrama de funcionament dels productes Biopulcher en l’eliminació de males olors.

1. Males olors

La mala olor (cercles vermells) és causada per partícules presents a l’aire.

2. Aplicació

Després de l’aplicació, els productes eliminadors d’olors de Biopulcher capturen les molècules responsables de les males olors i s’uneixen a elles.

3. Precipitació

Això provoca un augment en el pes d’aquestes partícules i la seva precipitació, eliminant-les de l’aire.

4. Aire net

L’aire queda instantàniament lliure de partícules que causen males olors.

Els principals mecanismes d’acció són:

Odor absortion

Absorció

Els compostos d’olor es dissolen en agents actius, reduint-ne la pressió de vapor i l’olor. Els diferents sistemes d’aplicació combinen múltiples mecanismes d’acció. La primera absorció en un dissolvent precedeix una reacció química en fase líquida.

Adsorption

Absorció

Els compostos volàtils amb mala olor s’adhereixen a la superfície dels nostres agents actius, donant lloc a conglomerats no volàtils i inodors.

Chemical reaction

Reacció química

Els principis actius reaccionen químicament amb les molècules que provoquen mala olor, transformant-les en molècules inodores o menys volàtils.

Tecnologies de neutralització d’olors

El mecanisme de reacció química més comú dels nostres neutralitzadors implica un atac nucleòfil sobre els àtoms de nitrogen i sofre de les molècules d’olor més freqüents, com ara amines, sulfurs o tiols.

Aquestes molècules es troben habitualment en olors de deixalles, peix, aigües residuals, orina i femta. Els neutralitzadors d’olors inicien reaccions químiques amb el grup carbonil dels aldehids, cetones i alguns èsters, com els següents:

Quan tractem amb molècules malodorants amb llindars de percepció molt baixos, com l’indol (1,4 micrograms/m3 d’aire) o fins i tot més baixos, com la metilamina (0,021 micrograms/m3 d’aire), els neutralitzadors sovint són insuficients per reduir la seva concentració per sota dels llindars de percepció. En aquests casos, utilitzem antagonistes específics dels receptors olfactius per a aquestes molècules, que produeixen una anosmia temporal només per aquella olor específica.

Per exemple, en el cas de l’indol, present en les femtes humanes i animals: L’indol activa principalment els receptors olfactius OR1G1, OR52D, OR7A2 i OR1J4. Aquesta combinació és responsable de la seva olor. La molècula 1 antagonitza el receptor OR7A2; la molècula 2 antagonitza el receptor OR1G1, i la molècula 3 antagonitza el receptor OR1J4. Quan barregem molècules d’indol amb les tres molècules de la taula a l’ambient, ja no es percep l’olor de l’indol.

El que ens fa diferents

A Biopulcher, estem compromesos amb la innovació, desenvolupant contínuament noves fórmules i tecnologies per abordar problemes d’olors

Neutralitzadors d’olors Biopulcher